Ajankohtaista & UKK


l

 

Päivitetty 20. huhtikuuta 2023

 

 

Sunnuntaina 16. huhtikuuta Satumetsä mukana Runoropinoita-YhteisLivessä Instagramissa kello 18.00 alkaen. Tervetuloa seuraamaan! 

Instagram: @runoropinoita

 

Satumetsä on aloittanut yhteistyön Storytelin kanssa. Tänä keväänä Storytelissa on kuunneltavissa Satumetsän Klassikkosatujen erikoisnumero ja syksyllä, kekrin ja Halloweenin lähestyessä, Washington Irvingnin kauhuklassikon Päättömän ratsumiehen tarinan (The Legend of Sleepy Hollow) ensisuomennos. Tämän jälkeen Satumetsä alkaa julkaisemaan Storytelin kautta suomeksi Andrew Langin Fairybook-sarjaa, joka sisältää lukuisia maailmankuuluja klassikkosatuja.

 

Satumetsä jää julkaisutauolle vuosittaisesta julkaisusyklistään vuoden 2023 ajaksi ja palaa julkaisutauolta jälleen vuonna 2024. Vuoden 2023 aikana Satumetsä julkaisee Klassikkosatujen erikoisnumeron huhti-toukokuussa sekä Halloween-erikoisnumeron lokakuussa. Molemmat erikoisnumerot on mahdollista tilata Satumetsän Holvi-verkkokaupasta.

 

Ennakkotilauksia Klassikkosatujen erikoisnumeroon otetaan vastaan 25. huhtikuuta saakka. Klassikkosatujen erikoisnumero on luettavissa e-julkaisuna (e-lehti) kolmen (3) kuukauden ajan ennakkotilaajille.

 

Satumetsä arvonta 2023 on päättynyt 31. tammikuuta ja Satumetsän toimitus on ollut yhteydessä arvonnassa voittaneisiin sähköpostitse.

 

Tee Satumetsän vuositilaus vuodelle 2024 31. maaliskuuta 2024 mennessä Satumetsän Holvi-kaupassa!

 

Jos toivot itsellesi Satumetsän painettua versiota, sinun on mahdollista liittyä Satumetsän painetun version tilaajalistalle.

Yhden vanhemman perheiden, työttömien, opiskelijoiden ja eläkeläisten on mahdollista tilata Satumetsän e-julkaisun vuosikerta alennettuun hintaan.

 

Yhteistyöyhteydenotot: info@satumetsalehti.fi. Satumetsä löytyy myös Prenaxin tilausvalikoimasta.

 

Kirjastoihin, päiväkoteihin ja muille yhteistyötahoille lähetetään Satumetsän näytenumero pyydettäessä.

 

Satumetsän vuositilaus on kestotilaus! Vuonna 2021 ja 2022 vuositilauksen tehneille Satumetsän tilaus jatkuu automaattisesti kestotilauksena vuonna 2024. Tilaus laskutetaan e-julkaisun vuositilaushinnan mukaisesti helmi-maaliskuun vaihteessa mikäli Satumetsän rahoitustilanne ei salli painetun lehden julkaisua.

 

Jos et toivo tilauksesi jatkumista vuodelle 2024 kestotilaus on mahdollista helposti päättää täyttämällä Tilauksen päättäminen -lomake Satumetsän verkkokaupassa tai olemalla yhteydessä Satumetsän toimitukseen info@satumetsalehti.fi 28. helmikuuta 2024 mennessä.

 

Satumetsän vuosittainen ilmestymisaikataulu: huhtikuu, heinäkuu, syys-/lokakuu ja joulukuu.

 

Satumetsän vuoden 2023 erikoisnumerojen ilmestymisaikataulu: Klassikkosatujen erikoisnumero julkaistaan huhti-toukokuussa 2023 ja Halloween-numero lokakuussa 2023. Vuoden 2023 erikoisnumerot ovat tilattavissa irtonumeroina Satumetsän Holvi-kaupassa.

 

Satumetsä julkaisee alustavan julkaisusuunnitelmansa vuosittain tammi-maaliskuun aikana kotisivullaan www.satumetsalehti.fi. Satumetsän vuosittainen julkaisusuunnitelma noudattelee lehden yleistä toimituksellista linjaa, johon on mahdollista tutustua muun muassa täällä sekä Satumetsän Holvi-kaupassa. Satumetsän toimitus ottaa mielellään vastaan kaikenlaista lukija- ja muuta palautetta liittyen vuosittaiseen julkaisusuunnitelmaan sekä ehdotuksia julkaistavaksi tarinoiksi.

 

Satumetsä pitää itsellään oikeuden alustavan vuosittaisen julkaisusuunnitelman muutoksiin Satumetsästä riippumattomista syistä (mm. julkaisuoikeudet). Mikäli vuosittaiseen julkaisusuunnitelmaan tulee muutoksia, Satumetsä pyrkii mahdollisuuksien puitteissa tarjoamaan ei-julkaistavien satujen tilalle vaihtoehtoisen sadun.

 

Satumetsästä on julkaistu tilaajille kaksi numeroa painettuina versioina (nro. 1 1/2021 ja nro. 2 2/2021). Satumetsä jatkaa julkaisutoimintaa e-julkaisuna kunnes Satumetsä saavuttaa tavoiteltavan vuositilaajamäärän lehden painetun version julkaisua varten.

 

Satumetsän erikoisversion julkaisu on toistaiseksi päättynyt rahoitussyistä. Satumetsän syysnumerosta no. 7 alkaen Satumetsän erikoisversion vuositilaajille lähetetään Satumetsän tavallinen versio, kunnes erikoisversion julkaiseminen jälleen mahdollistuu.

 

Satumetsän vuoden 2022 vuosikerran syysnumerosta eli Satumetsästä no. 7 sekä Satumetsän joulunumerosta 2022 no. 8 on lähetetty lahjatilaukset tutustuttavaksi Suomen suurimpien kaupunkien kunnallisiin päiväkoteihin syys-lokakuun vaihteessa. Satumetsän lahja kunnallisiin päiväkoteihin lähetetään Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Porvoon, Tampereen, Jyväskylän, Oulun, Rovaniemen, Joensuun, Kuopion, Porin, Vaasan, Seinäjoen, Hämeenlinnan, Lahden, Kouvolan, Kotkan, Mikkelin, Imatran, Lappeenrannan, Kurikan, Kuusamon ja Forssan päiväkoteihin sekä Hankasalmelle ja Savukoskelle.

 

Satumetsän joulunumerosta (no. 8) on lähetetty lahjatilaus tutustuttavaksi kaikkiin Suomen kunnalliskirjastoihin joulukuussa 2022.

 

Kirjastoihin ja päiväkoteihin on lähetetty Satumetsästä saadun lahjan yhteydessä Google Forms -kyselylomake. Lomakkeeseen on mahdollista vastata 15. helmikuuta saakka. Kiitos paljon vastauksistanne kyselyyn!

 

Satumetsän verkkokauppa on siirtynyt Holviin.

 

Satumetsä tarjoaa ilmoitustilaa (1 takakansimainos/lehti). Ole yhteydessä Satumetsän toimitukseen sähköpostitse info@satumetsalehti.fi jos haluat itsellesi ilmoitustilan Satumetsässä.

 

Oletko tutustunut Satumetsän sisältöihin vuonna 2022? Käy vastaamassa Satumetsän kehittämiskyselyyn!

 

Arvoisa kustantaja, Satumetsä myy oikeuksia tekemiinsä satujen suomennoksiin. Yhteydenotot sähköpostitse osoitteessa info@satumetsalehti.fi.

 

Arvoisa Satumetsän tekijä, tällä hetkellä Satumetsä käyttää kertajulkaisuoikeutta ja täydet oikeudet Satumetsässä julkaistuihin satuihin, tarinoihin, runoihin ja kuvituksiin säilyvät tekijöillä Satumetsän kunkin numeron julkaisun jälkeen.

 

Satumetsästä on mahdollista tilata arvostelukappale. Tehdyt arviot julkaistaan Satumetsän verkkosivustolla. Arvostelukappaleyhteydenottoja otetaan vastaan sähköpostitse osoitteessa info@satumetsalehti.fi.

 

Satumetsä on kiinnostunut laajentamaan toimintaansa suomenruotsinkielisenä ja saamenkielisenä julkaisuna. Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan julkaisutoimintaa, ole yhteydessä Satumetsän toimitukseen puhelimitse tai sähköpostitse!

 

Satumetsästä on tulevaisuudessa kehitteillä myös ääneen luettu versio.

 

Jos haluat mukaan tekemään Satumetsää tai sinulla on kysymyksiä ole yhteydessä Satumetsän toimitukseen sähköpostitse osoitteessa info@satumetsalehti.fi.

 

Satumetsän toimituksessa työskentelee tällä hetkellä vakinaisesti yksi henkilö, joten pyydämme kärsivällisyyttä ja ymmärrystä lehden toimitusaikataulujen ja/tai muun mahdollisen pienen viiveen kanssa toimituksen kanssa asioidessasi. Satumetsän toimitus pyytää käyttämään tällä hetkellä Satumetsän kanssa asiointiin ensisijaisesti sähköpostia, mikä sujuvoittaa toimituksen työtä ja on myös toimituksen mieleisin viestintäkanava. Jos asiasi on kiireellinen Satumetsän toimitukseen saa yhteyden myös puhelimitse ja sosiaalisen median kanavien kautta.

 

Toimitukseen lähetettyihin sähköpostiviesteihin Satumetsä pyrkii vastaamaan seuraavalla aikataululla:

 

Satumetsän asiakkaat

(esim. tilauksiin liittyvät kysymykset):

heti-viikko

 

uudet tekijät portfolioineen:

noin 1-3 viikkoa

 

asiointi Satumetsän tekijöiden kanssa:

heti-3 päivää

 

yhteistyökumppanit:

heti-3 päivää

 

Kiitos kärsivällisyydestäsi!

 

Satumetsä aloittaa pian yhteistyön tarinankerronnan parissa Jäniksen jäljen kanssa.         

Satumetsä lahjoittaa osan vuoden 2022 tuotostaan Pelastakaa Lapset -järjestön hätäapukeräykseen.