Ajankohtaista & UKK


 

Päivitetty 3. lokakuuta 2023

 

 

Satumetsän Halloween-numero 2023 julkaistaan 25. lokakuuta! Tämän vuoden Halloween-numero on ennakkotilattavissa tilattavissa Satumetsän verkkokaupassa 20. lokakuuta 2023 saakka.

 

Washington Irvingnin Päättömän ratsumiehen tarinan (The Legend of Sleepy Hollow, 1819-1820) ensisuomennos julkaistaan Storytel ääni- ja e-kirjana lokakuussa nimellä Sleepy Hollow'n Päätön ratsumies.

 

Satumetsä ottaa vastaan ennakkotilauksia vuoden 2024 vuosikertaan Holvi-verkkokaupassa (sisältää Rahat takaisin-takuun). Sinun on mahdollista liittyä Holvissa myös Satumetsän vuoden 2024 vuosikerran painetun version tilaajalistalle. Vuosikertatilauksia otetaan vastaan 31. maaliskuuta 2024 saakka!

.

Yhden vanhemman perheiden, työttömien, opiskelijoiden ja eläkeläisten on mahdollista tilata Satumetsän e-julkaisun vuosikerta alennettuun hintaan.

 

Satumetsän vuositilaus on kestotilaus! Vuonna 2021 ja 2022 vuositilauksen tehneille Satumetsän tilaus jatkuu automaattisesti kestotilauksena vuonna 2024. Tilaus laskutetaan e-julkaisun vuositilaushinnan mukaisesti helmi-maaliskuun vaihteessa mikäli Satumetsän rahoitustilanne ei salli painetun lehden julkaisua.

 

Jos et toivo tilauksesi jatkumista vuodelle 2024 kestotilaus on mahdollista helposti päättää täyttämällä Tilauksen päättäminen -lomake Satumetsän verkkokaupassa tai olemalla yhteydessä Satumetsän toimitukseen info@satumetsalehti.fi 28. helmikuuta 2024 mennessä.

 

Satumetsän satutuokioita kuuneltavissa pian Satumetsän YouTube-kanavalla. YouTube-Satutuokioissa julkaistaan mm. sadut Hömötiaisen uni, Sateenkaari ja syksyn lehdet, H. C. Andersenin Peukalo-Liisa ja Zacharias Topeliuksen Adalminan helmi.

 

Satumetsä etsii arvioijaa äänikirjana julkaistulle sadulle Hömötiaisen uni. Haluatko kokeilla kykyjäsi satukirjallisuusarvioijana? Ota yhteyttä Satumetsän toimitukseen osoitteessa info@satumetsalehti.fi.

Satumetsän saduista tehdyt satukirjallisuusarviot julkaistaan Satumetsän verkkosivujen
www.satumetsalehti.fi Satumetsän satukirjallisuusarviot-osiossa.

 

Sunnuntaina 16. huhtikuuta Satumetsä mukana Runoropinoita-YhteisLivessä Instagramissa kello 18.00 alkaen. Tervetuloa seuraamaan! 

Instagram: @runoropinoita

 

Satumetsä on aloittanut yhteistyön Storytelin kanssa – julkaisemme ääni- ja e-kirjoja Satumetsässä julkaistuista tarinoista. Satumetsä alkaa julkaisemaan Storytelin kautta suomeksi myös Andrew Langin Fairybook-sarjaa, joka sisältää lukuisia maailmankuuluja klassikkosatuja.

 

Satumetsä arvonta 2023 on päättynyt 31. tammikuuta ja Satumetsän toimitus on ollut yhteydessä arvonnassa voittaneisiin sähköpostitse.

 

Yhteistyöyhteydenotot: info@satumetsalehti.fi. Satumetsä löytyy myös Prenaxin tilausvalikoimasta.

 

Kirjastoihin, päiväkoteihin ja muille yhteistyötahoille lähetetään Satumetsän näytenumero pyydettäessä.

 

Satumetsän vuosittainen ilmestymisaikataulu: huhtikuu, heinäkuu, syys-/lokakuu ja joulukuu.

 

Satumetsä julkaisee alustavan julkaisusuunnitelmansa vuosittain tammi-maaliskuun aikana kotisivullaan www.satumetsalehti.fi. Satumetsän vuosittainen julkaisusuunnitelma noudattelee lehden yleistä toimituksellista linjaa, johon on mahdollista tutustua muun muassa täällä sekä Satumetsän Holvi-kaupassa. Satumetsän toimitus ottaa mielellään vastaan kaikenlaista lukija- ja muuta palautetta liittyen vuosittaiseen julkaisusuunnitelmaan sekä ehdotuksia julkaistavaksi tarinoiksi.

 

Satumetsä pitää itsellään oikeuden alustavan vuosittaisen julkaisusuunnitelman muutoksiin Satumetsästä riippumattomista syistä (mm. julkaisuoikeudet). Mikäli vuosittaiseen julkaisusuunnitelmaan tulee muutoksia, Satumetsä pyrkii mahdollisuuksien puitteissa tarjoamaan ei-julkaistavien satujen tilalle vaihtoehtoisen sadun.

 

Satumetsästä on julkaistu tilaajille kaksi numeroa painettuina versioina (nro. 1 1/2021 ja nro. 2 2/2021). Satumetsä jatkaa julkaisutoimintaa e-julkaisuna kunnes Satumetsä saavuttaa lehden painetun version mahdollistavan vuositilaajamäärän painetun version julkaisua varten.

 

Satumetsän erikoisversion julkaisu on toistaiseksi päättynyt rahoitussyistä. Satumetsän syysnumerosta no. 7 alkaen Satumetsän erikoisversion vuositilaajille lähetetään Satumetsän tavallinen versio, kunnes erikoisversion julkaiseminen jälleen mahdollistuu.

 

Satumetsän verkkokauppa on siirtynyt Holviin.

 

Satumetsä tarjoaa ilmoitustilaa (1 takakansimainos/lehti). Ole yhteydessä Satumetsän toimitukseen sähköpostitse info@satumetsalehti.fi jos haluat itsellesi ilmoitustilan Satumetsässä.

 

Oletko tutustunut Satumetsän sisältöihin vuonna 2022? Käy vastaamassa Satumetsän kehittämiskyselyyn!

 

Arvoisa kustantaja, Satumetsä myy oikeuksia tekemiinsä satujen suomennoksiin. Yhteydenotot sähköpostitse osoitteessa info@satumetsalehti.fi.

 

Arvoisa Satumetsän tekijä, tällä hetkellä Satumetsä käyttää kertajulkaisuoikeutta ja täydet oikeudet Satumetsässä julkaistuihin satuihin, tarinoihin, runoihin ja kuvituksiin säilyvät tekijöillä Satumetsän kunkin numeron julkaisun jälkeen.

 

Satumetsästä on mahdollista tilata arvostelukappale. Tehdyt arviot julkaistaan Satumetsän verkkosivustolla. Arvostelukappaleyhteydenottoja otetaan vastaan sähköpostitse osoitteessa info@satumetsalehti.fi.

 

Satumetsä on kiinnostunut laajentamaan toimintaansa suomenruotsinkielisenä ja saamenkielisenä julkaisuna. Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan julkaisutoimintaa, ole yhteydessä Satumetsän toimitukseen puhelimitse tai sähköpostitse!

 

Satumetsästä on tulevaisuudessa kehitteillä myös ääneen luettu versio.

 

Jos haluat mukaan tekemään Satumetsää tai sinulla on kysymyksiä ole yhteydessä Satumetsän toimitukseen sähköpostitse osoitteessa info@satumetsalehti.fi.

 

Satumetsän toimituksessa työskentelee tällä hetkellä vakinaisesti yksi henkilö, joten pyydämme kärsivällisyyttä ja ymmärrystä lehden toimitusaikataulujen ja/tai muun mahdollisen pienen viiveen kanssa toimituksen kanssa asioidessasi. Satumetsän toimitus pyytää käyttämään tällä hetkellä Satumetsän kanssa asiointiin ensisijaisesti sähköpostia, mikä sujuvoittaa toimituksen työtä ja on myös toimituksen mieleisin viestintäkanava. Jos asiasi on kiireellinen Satumetsän toimitukseen saa yhteyden myös puhelimitse ja sosiaalisen median kanavien kautta.

 

Toimitukseen lähetettyihin sähköpostiviesteihin Satumetsä pyrkii vastaamaan seuraavalla aikataululla:

 

Satumetsän asiakkaat

(esim. tilauksiin liittyvät kysymykset):

heti-viikko

 

uudet tekijät portfolioineen:

noin 1-3 viikkoa

 

asiointi Satumetsän tekijöiden kanssa:

heti-3 päivää

 

yhteistyökumppanit:

heti-3 päivää

 

Kiitos kärsivällisyydestäsi!

 

Satumetsä aloittaa pian yhteistyön tarinankerronnan parissa Jäniksen jäljen kanssa.         

Satumetsä lahjoittaa osan vuoden 2022 tuotostaan Pelastakaa Lapset -järjestön hätäapukeräykseen.