Ajankohtaista & UKK


 

 

Päivitetty 25. marraskuuta 2022

 

 

Satumetsän verkkokaupassa Black Friday -tarjoukset ajalla 25.-27.11.
-25 % kaikista tilausvaihtoehdoista alennuskoodilla MUSTAPERJANTAI

 

Tee Satumetsän vuositilaus vuodelle 2023/2024 31. maaliskuuta mennessä Satumetsän Holvi -verkkokaupassa!

 

Yhteistyöyhteydenotot: info@satumetsalehti.fi. Satumetsä löytyy myös Prenaxin tilausvalikoimasta.

 

Kirjastoihin, päiväkoteihin ja muille yhteistyötahoille lähetetään Satumetsän näytenumero pyydettäessä.

 

Satumetsän vuositilaus on kestotilaus! Vuonna 2021 ja 2022 vuositilauksen tehneille Satumetsän tilaus jatkuu automaattisesti kestotilauksena vuonna 2023/2024. Tilaus laskutetaan e-julkaisun vuositilaushinnan mukaisesti helmi-maaliskuun vaihteessa mikäli Satumetsän rahoitustilanne ei salli painetun lehden julkaisua.

 

Jos et toivo tilauksesi jatkumista vuodelle 2023/2024 kestotilaus on mahdollista helposti päättää täyttämällä Tilauksen päättäminen -lomake Satumetsän verkkokaupassa tai olemalla yhteydessä Satumetsän toimitukseen info@satumetsalehti.fi 31. tammikuuta 2023 mennessä.

 

Satumetsän ilmestymisaikataulu 2022: huhtikuu, heinäkuu, syys-/lokakuu ja joulukuu.

 

Satumetsä julkaisee alustavan julkaisusuunnitelmansa vuosittain tammi-maaliskuun aikana kotisivullaan www.satumetsalehti.fi. Satumetsän vuosittainen julkaisusuunnitelma noudattelee lehden yleistä toimituksellista linjaa, johon on mahdollista tutustua muun muassa täällä sekä Satumetsän Holvi-kaupassa. Satumetsän toimitus ottaa mielellään vastaan kaikenlaista lukija- ja muuta palautetta liittyen vuosittaiseen julkaisusuunnitelmaan sekä ehdotuksia julkaistavaksi tarinoiksi.

 

Satumetsä pitää itsellään oikeuden alustavan vuosittaisen julkaisusuunnitelman muutoksiin Satumetsästä riippumattomista syistä (mm. julkaisuoikeudet). Mikäli vuosittaiseen julkaisusuunnitelmaan tulee muutoksia, Satumetsä pyrkii mahdollisuuksien puitteissa tarjoamaan ei-julkaistavien satujen tilalle vaihtoehtoisen sadun.

 

Satumetsästä on julkaistu tilaajille kaksi numeroa painettuina versioina (nro. 1 1/2021 ja nro. 2 2/2021). Satumetsä jatkaa julkaisutoimintaa e-julkaisuna kunnes Satumetsä saavuttaa tavoiteltavan vuositilaajamäärän lehden painetun version julkaisua varten.

 

Satumetsän erikoisversion julkaisu on toistaiseksi päättynyt rahoitussyistä. Satumetsän syysnumerosta no. 7 alkaen Satumetsän erikoisversion vuositilaajille lähetetään Satumetsän tavallinen versio, kunnes erikoisversion julkaiseminen jälleen mahdollistuu.

 

Satumetsän vuosikerta 2022 julkaistaan tilaajille e-julkaisuna lehden tämänhetkisen rahoitustilanteen vuoksi.

 

Satumetsän Mesenaatti-kampanja on käynnissä ajalla 18. marraskuuta-15. joulukuuta 2022 Satumetsän toiminnan rahoittamiseksi! Mesenaattikampanjan vastikkeena on keväällä 2023 julkaistava Klassikkosatujen erikoisnumeron e-julkaisu ennakkotilauksena maaliskuussa 2023. Käy tutustumassa kampanjaan ja tue Satumetsän toimintaa!


Satumetsä jää mahdolliselle julkaisutauolle vuonna 2023 ja palaa julkaisutauoltaan vuonna 2024. Mahdollisen julkaisutauon aikana Satumetsän toimitus keskittyy lehden kehittämiseen ja markkinointiin. Mahdollinen julkaisutauko vuodelle 2023 on riippuvainen vielä varmistumattomasta kevään 2023 rahoitusmäärästä Satumetsän toiminnalle.

 

Mikäli julkaisutauko toteutuu, keväällä 2023 Satumetsästä julkaistaan Klassikkosatujen erikoisnumero, jossa ovat mukana Satumetsässä aiemmin jukaistut klassikkosadut H. C. Andersenin saduista Madame d'Aulnoyn Siniseen lintuun tarkistettuine suomennoksineen sekä Halloween erikoisnumero lokakuussa 2023. Molemmat Satumetsän erikoisnumerot ovat tilattavissa erikseen irtonumerotilauksina Satumetsän Holvi-verkkokaupassa. Vuoden 2023 erikoisnumerojulkaisuista saadut tilaustulot käytetään lyhentämättöminä Satumetsän vuoden 2021 ja 2022 tekijöiden palkkioihin.

 

Satumetsän vuoden 2022 vuosikerran syysnumerosta eli Satumetsästä no. 7 sekä Satumetsän joulunumerosta 2022 no. 8 lähetetään lahjatilaukset tutustuttavaksi Suomen suurimpien kaupunkien kunnallisiin päiväkoteihin syys-lokakuun vaihteessa. Satumetsän lahja kunnallisiin päiväkoteihin lähetetään Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Porvoon, Tampereen, Jyväskylän, Oulun, Rovaniemen, Joensuun, Kuopion, Porin, Vaasan, Seinäjoen, Hämeenlinnan, Lahden, Kouvolan, Kotkan, Mikkelin, Imatran, Lappeenrannan, Kurikan, Kuusamon ja Forssan päiväkoteihin sekä Hankasalmelle ja Savukoskelle.

 

Arvoisat lahjatilauksen vastaanottajat kunnallisissa päiväkodeissa,

 

Kunnallisille päiväkodeille lähetetyn lahjatilauksen e-julkaisupolussa Satumetsä no. 7 on ollut tekninen häiriö ajalla 13.-14. lokakuuta sekä 15.-16. marraskuuta. Näinä aikoina Satumetsän syysnumero no. 7 ei ole ollut luettavissa. Häiriö on korjattu ja e-julkaisun polku on taas käytössänne.

 

Kunnallisille päiväkodeille lähetetyn lahjatilauksen e-julkaisusta on kadonnut sivuja Satumetsän syysnumeron no. 7 taittovaiheessa. Tilanne on korjattu ja siitä on ilmoitettu kaikille lahjatilauksen saaneille erillisellä sähköpostiviestillä.

 

Myös Satumetsän joulunumero (no. 8) tullaan lähettämään lahjatilauksena joulukuussa!

 

Kiitos vastauksista lahjatilauksen yhteydessä teille lähetettyyn kyselyyn Satumetsästä.

 

Satumetsän joulunumerosta (no. 8) lähetetään lahjatilaus tutustuttavaksi kaikkiin Suomen kunnalliskirjastoihin joulukuussa 2022!

 

Satumetsä julkaisee samansisältöisen Halloween -erikoisnumeron vuosina 2022 ja 2023 rahoittaakseen toimintaansa. Satumetsän Halloween -numero ei sisälly tehtyihin vuositilauksiin ja on tilattavissa ainoastaan irtonumerona Satumetsän verkkokaupassa. Vuonna 2022 Satumetsän Halloween -spesiaali julkaistaan e-julkaisuna.

 

Satumetsän Halloween -erikoisnumero lähetetään veloituksetta kaikille Satumetsästä vuonna 2021 vuositilauksen tehneille lokakuussa 2022, sillä Satumetsä siirtyi e-julkaisuksi ilman ennakkovaroitusta. 

 

Satumetsä on saatavilla jälleen kirjastoissa kun lehdestä on mahdollista julkaista painettua versiota.

 

Satumetsän verkkokauppa on siirtynyt Holviin.

 

Satumetsän verkkokaupan hintoihin on lisätty toimituskulut vuodelle 2022 12. marraskuuta 2021 alkaen.

 

Satumetsä tarjoaa ilmoitustilaa (1 takakansimainos/lehti). Ole yhteydessä Satumetsän toimitukseen sähköpostitse info@satumetsalehti.fi jos haluat itsellesi ilmoitustilan Satumetsässä.

 

Oletko tutustunut Satumetsän sisältöön vuonna 2021? Käy vastaamassa Satumetsän kehittämiskyselyyn!

 

Arvoisa kustantaja, Satumetsä myy oikeuksia tekemiinsä satujen suomennoksiin. Yhteydenotot sähköpostitse osoitteessa info@satumetsalehti.fi.

 

Arvoisa Satumetsän tekijä, tällä hetkellä Satumetsä käyttää kertajulkaisuoikeutta ja täydet oikeudet Satumetsässä julkaistuihin satuihin, tarinoihin, runoihin ja kuvituksiin säilyvät tekijöillä Satumetsän kunkin numeron julkaisun jälkeen.

 

Satumetsästä on mahdollista tilata arvostelukappale. Tehdyt arviot julkaistaan Satumetsän verkkosivustolla. Arvostelukappaleyhteydenottoja otetaan vastaan sähköpostitse osoitteessa info@satumetsalehti.fi.

 

Satumetsä on kiinnostunut laajentamaan toimintaansa suomenruotsinkielisenä ja saamenkielisenä julkaisuna. Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan julkaisutoimintaa, ole yhteydessä Satumetsän toimitukseen puhelimitse tai sähköpostitse!

 

Satumetsästä on tulevaisuudessa kehitteillä myös ääneen luettu versio.

 

Jos haluat mukaan tekemään Satumetsää tai sinulla on kysymyksiä ole yhteydessä Satumetsän toimitukseen sähköpostitse osoitteessa info@satumetsalehti.fi.

 

Satumetsän toimituksessa työskentelee tällä hetkellä vakinaisesti yksi henkilö, joten pyydämme kärsivällisyyttä ja ymmärrystä lehden toimitusaikataulujen ja/tai muun mahdollisen pienen viiveen kanssa toimituksen kanssa asioidessasi. Satumetsän toimitus pyytää käyttämään tällä hetkellä Satumetsän kanssa asiointiin ensisijaisesti sähköpostia, mikä sujuvoittaa toimituksen työtä ja on myös toimituksen mieleisin viestintäkanava. Jos asiasi on kiireellinen Satumetsän toimitukseen saa yhteyden myös puhelimitse ja sosiaalisen median kanavien kautta.

 

Toimitukseen lähetettyihin sähköpostiviesteihin Satumetsä pyrkii vastaamaan seuraavalla aikataululla:

 

Satumetsän asiakkaat

(esim. tilauksiin liittyvät kysymykset):

heti-viikko

 

uudet tekijät portfolioineen:

noin 1-3 viikkoa

 

asiointi Satumetsän tekijöiden kanssa:

heti-3 päivää

 

yhteistyökumppanit:

heti-3 päivää

 

Kiitos kärsivällisyydestäsi!

 

Satumetsä aloittaa pian yhteistyön tarinankerronnan parissa Jäniksen jäljen kanssa.         

Satumetsä lahjoittaa osan vuoden 2022 tuotostaan Pelastakaa Lapset -järjestön hätäapukeräykseen. Tilauksia vuodelle 2022 otetaan vastaan 31. maaliskuuta saakka.